Voor verder gebruik van deze website geeft u toestemming cookies te benutten ---OK--- ---Info---

Rekenoefeningen

  Rekenen oefenen Rekenen oefenen met rekenoefeningen: Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen,
delen, machtsverheffen, worteltrekken. Alle bewerkingen, op elk niveau.
Auch auf Deutsch: Dividieren!

Deelsommen, delingen zonder rest

Hieronder staan oefensommen delen door 15

105 : 15 =
120 : 15 =
210 : 15 =
tafel van 1tafel van 2tafel van 3tafel van 4tafel van 5tafel van 6tafel van 7tafel van 8tafel van 9tafel van 10
tafel van 11tafel van 12tafel van 13tafel van 14tafel van 15tafel van 16tafel van 17tafel van 18tafel van 19tafel van 20
Kies een getal om door te delen!

Deelsommen maken is misschien wel de moeilijkste rekenkundige bewerking die je op de basisschool leert. Bij het delen verdeel je een hoeveelheid in gelijk stukken. Hoeveel stukken heb je dan?

Deze deelsommen zijn zo gemaakt dat de deling steeds precies uitkomt. Er blijft dus geen rest over.

Kijk ook bij de deelsommen met rest

Jetzt auch auf Deutsch: Dividieren

Rekenoefeningen delen is een onderdeel van de website gratis online reken oefeningen. Hier kun je je rekenvaardigheid oefenen zoveel je wilt. Alle onderdelen van het rekenen komen hier aan bod. De website wordt voortdurend uitgebreid.

De deelsommen die je op deze pagina maakt komen precies uit. Je kunt net zo lang doorgaan met oefenen als je zelf wilt. Je kiest steeds opnieuw door welk getal je wilt delen.

Rekenen is een van de basisvaardigheden. Je kunt op www.rekenlessen.nl leren optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. De belangrijkste zaken die je aan het eind van de basisschool op reken gebied moet kennen en kunnen vind je hier. Je kunt hier eenvoudig je rekenvaardigheid oefenen.

Deze oefeningen zijn geschikt voor leerlingen van de basisschool en ook voor leerkrachten die hun rekenvaardigheid willen trainen.