Voor verder gebruik van deze website geeft u toestemming cookies te benutten ---OK--- ---Info---

Rekenoefeningen

  Rekenen oefenen Rekenen oefenen met rekenoefeningen: Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen,
delen, machtsverheffen, worteltrekken. Alle bewerkingen, op elk niveau.
Auch auf Deutsch: Rechnen!

Herman van Wezel, de grote promotor van rekenlessen.nl

In de eerste klas van de lagere school leerde Herman van Wezel (Apeldoorn, 1953) alle tafels van vermenigvuldiging van 1x1 to en met 20x20 uit zijn hoofd! Het rekenen was van jongs af aan zijn grote liefhebberij.

"Bij het cijferen is het de gewoonte dat je cijfer voor cijfer, steeds per enkele kolom werkt. Mijn vader had een behangwinkel. Toen een keer bij ons thuis aan tafel de vertegenwoordiger de rekening van alle bestellingen opmaakte zag ik tot mijn verbazing dat hij twee kolommen cijfers tegelijk optelde. 34+76+23+98+41=272. Dat deed hij zo in een keer uit zijn hoofd. Dat wilde ik ook kunnen. En toen ben ik gaan oefenen."

Herman van Wezel ging later aan de slag als boekhouder. In dat werk heeft hij veel zelfstandige ondernemers bijgestaan in het inzichtelijk krijgen van hun bedrijfsgegevens.

"Eigenlijk ben ik niet zo heel slim, maar wel heel ijverig. Dan kun je met rekenen heel ver komen. Om goed te kunnen hardlopen moet je veel hardlopen. Om goed te leren rekenen moet je gewoon veel rekenen oefenen. Ondernemers die zakelijk succesvol zijn, dat zijn vaak goede hoofdrekenaars. Dat exacte om de uitkomst snel en precies te bepalen, dan ben je ook op andere gebieden snel en precies."