Voor verder gebruik van deze website geeft u toestemming cookies te benutten ---OK--- ---Info---

Rekenoefeningen

  Rekenen oefenen Rekenen oefenen met rekenoefeningen: Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen,
delen, machtsverheffen, worteltrekken. Alle bewerkingen, op elk niveau.
Auch auf Deutsch: Addieren!

Optellen, optelsommen oefenen

Hieronder staan oefensommen optellen tot 50
21 + 10 =
22 + 6 =
1 + 1 =
optellen tot 10optellen tot 20optellen tot 50optellen tot 100optellen tot 200optellen tot 500optellen tot 1000
Kies tot hoe hoog je wilt optellen!

Optellen oefenen met optelsommen
Optelsommen worden ook wel 'erbij-sommen' genoemd. Je telt op. Je doet er iets bij. Hoeveel heb je dan. Je kunt hier allerlei soorten optelsommen (erbijsommen) maken. Je bepaalt zelf hoe moeilijk je het maakt.

Bij de opgaven tot vijftig is de extra moeilijkheid dat je getallen die allebei boven de tien liggen met elkaar op moet kunnen tellen. Dat betekent dat je zowel de cijfers van de eenheden als de cijfers van de tientallen combineert. Let op als de cijfers van de eenheden samen groter dan tien zijn. Dan heb je er een extra tiental bij. Lukt dit allemaal goed, ga dan verder met optellen tot 100.

Jetzt auch auf Deutsch: Addieren

Optellen is een onderdeel van de website gratis online reken oefeningen. Hier kun je je rekenvaardigheid oefenen zoveel je wilt. Alle onderdelen van het rekenen komen hier aan bod. De website wordt voortdurend uitgebreid.

Je kunt net zoveel optellen oefenen als je zelf wilt. Je bepaalt zelf tot hoe hoog je wilt gaan.

Rekenen is een van de basisvaardigheden. Je kunt op www.rekenlessen.nl leren optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen (delen zonder rest en met rest).

De belangrijkste zaken die je aan het eind van de basisschool op reken gebied moet kennen en kunnen vind je hier. Je kunt hier eenvoudig je rekenvaardigheid oefenen.

Deze oefeningen zijn geschikt voor leerlingen van de basisschool en ook voor leerkrachten die hun rekenvaardigheid willen trainen.