Voor verder gebruik van deze website geeft u toestemming cookies te benutten ---OK--- ---Info---

Rekenoefeningen

  Rekenen oefenen Rekenen oefenen met rekenoefeningen: Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen,
delen, machtsverheffen, worteltrekken. Alle bewerkingen, op elk niveau.
Auch auf Deutsch: Einmaleins!

Tafels oefenen

Tafels oefenen: de tafel van 1
Hieronder staan oefensommen uit de tafel van 1
6 x 1 =
8 x 1 =
3 x 1 =
tafel van 1tafel van 2tafel van 3tafel van 4tafel van 5tafel van 6tafel van 7tafel van 8tafel van 9tafel van 10
tafel van 11tafel van 12tafel van 13tafel van 14tafel van 15tafel van 16tafel van 17tafel van 18tafel van 19tafel van 20
Kies een tafel om te oefenen!Wil je nog hoger? Kies zelf een tafel van vermenigvuldiging uit
 

Wetenswaardigheden over het getal 1

De tafel van 1 is de makkelijkste tafel van vermenigvuldiging die er is (op de tafel van nul na dan....) bij de tafel van 1 is de uitkomst hetzelfde als het getal waar je mee vermenigvuldigt. Vermenigvuldigen met 1 verandert niets. Eén keer iets is iets.

1 is het kleinste gehele getal (op nul na dan weer, maar sommige mensen vinden nul geen 'heel getal'). Je hebt iets (een) of je hebt niets (nul).

Als je uitgaat van de gedachte 'alles is één', dan is 1 het grootste getal, of in ieder geval het getal dat naar het grootste, het alomvattende verwijst. Zoals bijvoorbeeld: Er is één almachtige god, of: er is maar één oneindig groot heelal.

1 is het getal dat in alle andere getallen zit; de een-heid in veel-heid.


Bekijk de tafel van 1.

Tafels oefenen is een onderdeel van de website gratis online reken oefeningen. Hier kun je je rekenvaardigheid oefenen zoveel je wilt. Alle onderdelen van het rekenen komen hier aan bod. De website wordt voortdurend uitgebreid.

Deze oefeningen zijn geschikt voor leerlingen van de basisschool en ook voor leerkrachten die hun rekenvaardigheid willen trainen.

Je kunt hier alle tafels leren. Uit de tafels van één tot en met twintig maak je steeds nieuwe oefeningen. Net zo lang tot je het foutloos kunt. Je kunt steeds opnieuw kiezen welke tafel je wilt oefenen. Het is belangrijk om goed te leren rekenen.

Als je wilt kun je de tafels van vermeningvuldiging bekijken.