Voor verder gebruik van deze website geeft u toestemming cookies te benutten ---OK--- ---Info---

Rekenoefeningen

  Rekenen oefenen Rekenen oefenen met rekenoefeningen: Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen,
delen, machtsverheffen, worteltrekken. Alle bewerkingen, op elk niveau.
Auch auf Deutsch: Einmaleins!

Tafels oefenen

Tafels oefenen: de tafel van 3
Hieronder staan oefensommen uit de tafel van 3
12 x 3 =
1 x 3 =
6 x 3 =
tafel van 1tafel van 2tafel van 3tafel van 4tafel van 5tafel van 6tafel van 7tafel van 8tafel van 9tafel van 10
tafel van 11tafel van 12tafel van 13tafel van 14tafel van 15tafel van 16tafel van 17tafel van 18tafel van 19tafel van 20
Kies een tafel om te oefenen!Wil je nog hoger? Kies zelf een tafel van vermenigvuldiging uit
 

Wetenswaardigheden over het getal 3

Drie is twee met één er tussen. Drie is ook de driehoek. Dat is de eerste meetkundige figuur. Met minder dan drie lijnen kun je geen oppervlakte aangeven.

Drie is ook het getal van het midden: het ene uiterste, het andere uiterste en het middenstuk.

Drie is ook het getal van de ruimte: er zijn drie ruimterichtingen: van boven naar onder, van voor naar achter en van links naar rechts.

Drie is ook de samenvatting van het voorafgaande: 1 + 2 = 3. Drie is dus na de splitsing van twee weer opnieuw een eenheid.

Wil je weten of een groot getal deelbaar is door 3? Tel de cijers bij elkaar op. Als de uitkomst deelbaar is door drie, dan is het getal zelf dat ook.

Voorbeeld: is 234 deelbaar door 3?
2 + 3 + 4 = 9
9 is deelbaar door 3
dan is 234 ook deelbaar door 3.

3 is de vereniging van tegenstellingen. Drie daagpunten geven altijd stabiliteit. Een krukje op drie poten wiebelt nooit. Driemaal is scheepsrecht. Drie is het eerste getal waar je een figuur mee kunt maken. met 1 (punt) en 2 (punten, lijn) lukt dat nog niet.


Bekijk de tafel van 3.

Tafels oefenen is een onderdeel van de website gratis online reken oefeningen. Hier kun je je rekenvaardigheid oefenen zoveel je wilt. Alle onderdelen van het rekenen komen hier aan bod. De website wordt voortdurend uitgebreid.

Deze oefeningen zijn geschikt voor leerlingen van de basisschool en ook voor leerkrachten die hun rekenvaardigheid willen trainen.

Je kunt hier alle tafels leren. Uit de tafels van één tot en met twintig maak je steeds nieuwe oefeningen. Net zo lang tot je het foutloos kunt. Je kunt steeds opnieuw kiezen welke tafel je wilt oefenen. Het is belangrijk om goed te leren rekenen.

Als je wilt kun je de tafels van vermeningvuldiging bekijken.