Voor verder gebruik van deze website geeft u toestemming cookies te benutten ---OK--- ---Info---

Rekenoefeningen

  Rekenen oefenen Rekenen oefenen met rekenoefeningen: Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen,
delen, machtsverheffen, worteltrekken. Alle bewerkingen, op elk niveau.
Auch auf Deutsch: Rechnen!

Online Typecursussen

Op internet zijn verschillende online typecursussen te vinden. Als je veel achter de computer zit is het de moeite waard zo'n typecursus te volgen. Er zijn er verschillende. Voor sommige moet je betalen. Sommige lijken gratis, omdat je de eerste lessen zonder betaling mag volgen. Andere zijn écht gratis en bieden een complete cursus aan waarmee je jezelf blind kunt leren typen.

Een van de oudste en bekendste typecursussen op internet in Nederland is de webiste gratis typecursus. Technisch gezien is het een serie eenvoudige pagina's waarmee middels een formuliertje typeoefeningen gemaakt kunnen worden. Je krijgt per regel feedback.

De cursus bestaat uit een serie typeoefeningen waarmee je achtereenvolgens alle letters van het toetsenbord leert blind te typen. Ook de hoofdletters, de cijfers en een aantal leestekens komen aan bod.

Het is een compacte cursus die je een snel overzicht leert van de manier waarop je met tien vingers blind kunt typen.

Om het typen echt onder de knie te krijgen zul je nog wel wat meer oefening nodig hebben. Wellicht is daarom een variant foutloos typen aan toegevoegd waar je pas verder mag als je de oefening zonder fouten hebt gemaakt.

Een minpuntje is dat je na iedere oefening de pagina weer moet laden. Dat duurt wel eens even. Met meer eigentijdse techniek zou er een snellere versie te maken zijn.

Maar alles bij elkaar is het toch nog steeds een aanrader.

Bron: www.jemagalles.nl/gratis/typeles/