Met onze unieke rekenmethode kan iedereen leren rekenen. Samen met ons team van ervaren leerkrachten is het onze droom dat alle kinderen echt goed leren rekenen, zodat hun leven na de lagere school een stuk makkelijker wordt.

Programmeur & leraar

Paul

Paul is programmeur en leraar. Deze twee maken samen dat hij eerst kijkt: wat willen we hier uitleggen? Om daarna de computer zo te programmeren dat dit optimaal gebeurt. Rekenlessen heeft niet alleen "de standaard" vragen, maar vooral vragen die speciaal gemaakt zijn om iets goed uit te leggen! "De techniek is dienend aan de pedagogiek!"

FUNCTIONEEL ONTWERPER & LERAAR

Henk

Henk heeft een passie voor leren en manieren waarop dat beter kan. Hij heeft bij Defensie in samenwerking met TNO veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het gebruik van geavanceerde onderwijsleermiddelen. Samen met Paul wilde hij betere leermiddelen voor rekenen ontwikkelen. In 2013 zijn zij begonnen met het ontwikkelen van deze rekenmethode.

"Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig en wij moedigen hen aan om dat te blijven!" - Paul & Henk

In plaats van te werken met deadlines, leggen we juist de focus op het unieke tempo waarin jouw kind leert rekenen. Dat kunnen we doordat jouw kind twee keer per week een meting maakt. De data uit deze metingen bepalen het tempo van jouw kind

Wij willen af van de prestatiecultuur en het idee dat fouten maken gestraft moet worden. Deze waardevolle leermomenten zijn juist dé manier waarop wij als mensen leren. Daarom ontwikkelden wij onze eigen online-leeromgeving waar leerlingen beloond worden met een goede uitleg als ze een fout hebben gemaakt, en niet met een groot rood kruis of minpunten. Zo kunnen ze veilig eindeloos oefenen en écht leren van hun eigen fouten.

Dankzij onze nadruk op intrinsieke motivatie en betrokkenheid worden leerlingen gemotiveerd om zichzelf te blijven ontwikkelen en hun kennis te vergroten. Leerlingen verdienen een omgeving waar ze zich gewaardeerd en gesteund voelen in hun leerproces. Alleen dan kunnen zichzelf uitdagen en hun volledig potentieel benutten.